vineri, 20 februarie 2009

O tânără a murit la Spitalul de copii "Marie Curie", lovită de ascensor

O tânără, în vârstă de 16 ani, mamă a unui copil, a murit, joi, în jurul orei 10.00, după ce a fost prinsă între ascensor şi puţul prin care acesta se deplasează, la Spitalul "Marie Curie" din Capitală.

Deocamdată, nu se cunosc cauzele incidentului.

Adjunctul ISU, Dumitru Tudorică a declarat că în lift se mai aflau două persoane, printre care şi şeful pazei spitalului, care nu au putut să facă nimic pentru a opri ascensorul.

Pe de altă parte Adrian Toroc, administrator la Emac Impex, firma care se ocupă de întreţinerea ascesoarelor din spitalul Marie Curie, a refuzat orice discuţie cu reporterul Realitatea Tv.

Directorul spitalului, Daniel Buzatu, va demara o anchetă pentru a vedea care au fost cauzele producerii accidentului.

Daniel Buzatu a precizat, pentru NewsIn, că până la momentul producerii tragediei nu au mai fost semnalate probleme în funcţionarea ascensoarelor spitalului.

"Lifturile sunt verificate şi există contracte de service, iar până acum nu mi s-a mai raportat niciun incident în funcţionarea lor", a mai spus Buzatu.

Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Bucureşti nu are responsabilităţi legate de fucţionarea ascensoarelor din spitalele publice şi nici nu deţine o situaţie care să arate câte dintre acestea funcţionează şi câte nu.