vineri, 20 februarie 2009

George Michael va canta la Bucuresti

eorge Michael va sustine pe 31 mai un concert la Bucuresti, pe stadionul Lia Manoliu, conform Mediafax. Spectacolul in care se va produce vedeta britanica face parte din turneul "25 Live", prin care cantaretul sarbatoreste 25 de ani de cariera in muzica pop. Turneul a debutat la Barcelona pe 24 septembrie 2006, iar in vara acestui an va mai cuprinde show-uri in Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Austria etc. Printre piesele pe care George Michael le va prezenta in concert se numara si hiturile "Father Figure", "Too Funky" si "Faith".
Georgios Kyriacos Panayiotou, faimos sub numele de George Michael, este autorul melodiei "Careless Whisper", unul dintre cele mai mari succese ale anilor ‘80. El si-a inceput cariera muzicala in duetul pop "Wham!", iar in 1987 a inregistrat primul sau album solo, "Faith", care s-a vandut, la lansare, in peste 14 milioane de exemplare.
Albumele sale
s-au vandut in 80 milioane de copii
. Cel mai recent, "Patience", s-a situat in topul celor mai bine vandute albume din Marea Britanie, la lansarea sa pe piata, in 2004.
In ultima perioada, Michael a fost implicat in mai multe scandaluri legate de consumul de droguri. In ianuarie, el a fost pus sub acuzatie pentru ca a condus masina sub influenta substantelor interzise, dar cantaretul a negat acest lucru. Daca va fi gasit vinovat, el risca o pedeapsa de sase luni inchisoare.
Anul trecut, George Michael a fost arestat de mai multe ori intrucat a fost gasit adormit la volan dupa ce consumase cannabis. George Michael a mai fost arestat, in aprilie 1998, pentru acte indecente intr-o toaleta publica din Los Angeles. Dupa incident, Michael a pus capat anilor intregi de speculatii cu privire la orientarea sa sexuala, anuntand public ca este gay. In plus
, a scris un cantec, "Outside", un fel de "outing" artistic, ale carui versuri si videoclip faceau trimitere deschisa la incidentul din toaleta.