miercuri, 18 februarie 2009

Milioanele lui Traistariu

Mihai Traistariu e cantaretul roman cu cele mai mari incasari pe anul 2006. Bugetul sau a crescut cu circa 1,7 milioane de euro in aceasta perioada. Artistul a povestit pentru Libertatea cum a castigat acesti bani si in ce vrea sa-i investeasca.

Bani castigati

Mihai a semnat, imediat dupa Eurovision, contracte cu 12 case de discuri din 12 tari: Grecia, Cipru, Malta, Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca, Germania, Austria, Elvetia, Republica Moldova si Romania, astfel incat toate albumele pe care le-a scos pe piata romaneasca au fost editate si in strainatate.

Piesa lui, “Tornero”, a fost difuzata pe 1.600 de posturi radio din Europa.

Din download-urile melodiilor sale pe Internet a castigat aproape 130.000 de euro. Din drepturile de autor asupra ringto-ne-urilor pieselor sale - 120.000 euro.

A avut pana acum peste 250.000 de albume vandute in toate tarile din Europa.

A sustinut in strainatate peste 50 de concerte, iar cererea pentru spectacole a crescut simtitor.
Traistariu si-a descoperit in acest an si valente de fotomodel. Cantaretul a facut mai multe reclame in Grecia.

Total: 1.700.000 euro

Are "steaua" lui in Malta

Mihai Traistariu a fost pret de opt zile in Malta, unde a participat la selectia Eurovision malteza. In afara de cateva mii de euro, artistul roman s-a mai ales in urma acestei vizite si cu o stea pe bulevardul celebritatilor din Malta, care se numeste Bay Street si are deja 10 stele cu nume celebre.

Interpretul si-a propus ca in 2007 sa dubleze suma pe care o va investi in cele cateva afaceri pe care le va demara, sperand astfel ca la sfarsitul lui 2007 sa atinga cifra de afaceri de 3 milioane de euro.

Bani investiti

Firma de taxi ”Mihai Taxi”. Pentru inceput va functiona doar in Constanta, dupa care se va extinde si in Bucuresti. Va incepe cu 50 de masini si va ajunge la 200.

Inchirieri limuzina. Artistul isi va achizitiona in Constanta o limuzina alba, pe care o va inchiria la nunti, botezuri sau alte ocazii. In prezent, nu mai exista in Constanta o astfel de limuzina.

Spalatorie auto
. Aceasta afacere va demara tot in Constanta. Traistariu a cumparat deja locul unde o va ridica. Are 2.000 de metri, va avea 6 benzi: 3 benzi pentru spalare manuala si 3 benzi pentru spalare automata.

Linie vestimentara. “Mihai Line” se va numi noua linie vestimentara pe care o va lansa Traistariu pe piata anul acesta. Creatoarea colectiei va fi Timeea Marinescu. Pentru ca se va asocia cu un italian, Mihai nu va investi nici un ban.

Restaurant chinezesc. Cu toate ca nu este afacerea lui, vedeta va scoate bani din buzunar pentru a-i da pe mana surorii sale Geanina, din Iasi, acest restaurant.

Magazin de birotica. Nici acest magazin nu va fi al lui, dar va fi ridicat cu banii sai. Afacerea este pentru fratele lui, Costi. Magazinul va fi situat in centrul orasului Targu Neamt.